Om Gamle Aker kantori

I Gamle Aker kantori skaper vi flott musikk sammen, enten det er klassiske verk, mer moderne toner, folketoner eller salmer og liturgi til gudstjeneste. Vi gjør både acapella verk og stykker med orgel. Noen ganger setter vi opp større verk med orkester og solister, alene eller sammen med andre kor. Vi har sunget stykker av Handel, Purcell, Mendelsohn, Mozart, Bach, Rossini, Grieg, men kan også gjøre mer moderne stykker fra komponister som Pärt, Nystedt, eller nye norske komponister som Dyrud og Gjeilo. 

Koret har et godt musikalsk nivå og ledes av Alvilde Riiser. Gamle Aker koret består i dag av 35 medlemmer.

Her kan du lese mer om hva det vil si å være medlem i Gamle Aker kantori. Ta kontakt dersom du vil prøvesynge

Det musikalske er viktig for oss, men vi ønsker også å være et inkluderende kor som tar vare på hverandre. Sangerne er opptatt av å skape et hyggelig og godt miljø i koret, og koret drar ofte på tur og turne for å opprettholde så vel sosiale som musikalske gleder og ferdigheter. Koret har vært på tur i Irland, England, Slovakia, Sverige, Tyskland og Norge. Noen ganger har vi arrangert konserter der vi har vært, andre ganger har vi deltatt på korkonkurranser.


Gamle Aker kantori er tilknyttet St. Hanshaugen sokn. For tiden øver vi i Lovisenberg kirke. Når Gamle Aker kirke er ferdig med byggearbeidene, vil vi øve og ha konsertene våre der.

Vår dirigent Alvilde Riiser

Alvilde Riiser har dirigert koret siden januar 2018.
Hun er utdannet faglærer i klassisk sang fra Universitetet i Agder i 2012, og fullførte masterstudiet i kordirigering med Grete Pedersen som veilder ved Norges Musikkhøgskole høsten 2020. Hun har også videreutdanning i kirkemusikk.

Alvilde arbeider også som domkantor i Tønsberg domkirke.

For oss er Alvilde først og fremst en inspirerende og svært dyktig dirigent med glimrende formidlingsevne og godt humør!

Foto: Bård Gundersen

Foto: Kirken.no/Marianne Eine

Vi holder til i Gamle Aker kirke

Gamle Aker kantori hoder for tiden til i Lovisenberg kirke, men flytter inn i Gamle Aker kirke så snart vi kan. Gamle Aker kirke er for tiden stengt for utbedringsarbeid.