Om Sofienbergkoret

I Sofienbergkoret motiveres av å skape flott musikk sammen, enten det er klassiske verk, mer moderne toner, folketoner eller salmer og liturgi til gudstjeneste. Vi gjør både acapella verk og stykker med orgel. Noen ganger setter vi opp større verk med orkester og solister, alene eller sammen med andre kor. Vi har sunget stykker av Handel, Purcell, Mendelsohn, Mozart, Bach, Rossini, Grieg, men kan også gjøre mer moderne stykker fra komponister som Pärt, Nystedt, eller nye norske komponister som Dyrud og Gjeilo. 

Koret har et godt musikalsk nivå og ledes av Alvilde Riiser.Sofienbergkoret består i dag av 35 medlemmer.

Her kan du lese mer om hva det vil si å være medlem i Sofienbergkoret. Ta kontakt dersom du vil prøvesynge

Det musikalske er viktig for oss, men vi ønsker også å være et inkluderende kor som tar vare på hverandre. Sangerne er opptatt av å skape et hyggelig og godt miljø i koret, og koret drar ofte på tur og turne for å opprettholde så vel sosiale som musikalske gleder og ferdigheter. Koret har vært på tur i Irland, England, Slovakia, Sverige, Tyskland og Norge. Noen ganger har vi arrangert konserter der vi har vært, andre ganger har vi deltatt på korkonkurranser.
Sofienbergkoret er tilknyttet Sofienberg og Paulus menighet. Vi er heldige som har Sofienberg kirke som fast øvingslokale. Ikke bare er det sentralt plassert ved Sofienbergparken, men det er en kirke med flott akustikk. Kirka brukes både til konserter og innspillinger - og har et av landets beste orgler.

Vår dirigent Alvilde Riiser

Alvilde Riiser har dirigert Sofienbergkoret siden januar 2018.
Hun er utdannet faglærer i klassisk sang fra Universitetet i Agder i 2012, og fullførte masterstudiet i kordirigering med Grete Pedersen som veilder ved Norges Musikkhøgskole høsten 2020. Hun har også videreutdanning i kirkemusikk.

Alvilde arbeider også som domkantor i Tønsberg domkirke.

For oss er Alvilde først og fremst en inspirerende og svært dyktig dirigent med glimrende formidlingsevne og godt humør!

Foto: Bård Gundersen

Vår hjemmebase

Sofienbergkorets øvelser og de fleste av våre konserter er i Sofienberg kirke som ligger i Sofienbergparken. Gateadresse: Rathkesgate 18.

Kirkerommet har en framragende akustikk, og regnes for å være et av Oslos beste lokaler for korøvelser og konserter. Ikke mange kor har et slikt fantastisk øvingslokale! Kirken er tatt ut av vanlig menighetsbruk, og benyttes nå primært til musikalske formål. Den er blant annet Norges mest brukte kirke for innspillinger av klassisk musikk.

Kirken har et nytt, flott konsertorgel (fra 2014) som koret har stor glede av ved mange av våre konserter.
Sofienbergkoret synger også på menighetens gudstjenester som foregår i Paulus kirke, og unntaksvis i Sofienberg kirke.